Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Inrichting

Inrichting

Look & Feel gebouw

Het begin

In een vroeg stadium van het ontstaan van een mogelijk nieuw sportcomplex ben ik (Monika Brussaard-Sas) als vrijwilliger gevraagd mijn vakkennis in te zetten. Natuurlijk! Al snel heb ik Danon van der Hoeven gevraagd samen met mij de werkgroep interieur te vormen. Tijdens het ontstaan van het kleuren en materialenplan heeft Annette van Haren zich aangemeld om haar expertise in te zetten. Een perfecte timing gezien haar achtergrond.

Missie & Visie

Vanuit een programma van eisen, samengesteld door verschillende commissies is de opdracht om van het nieuwe sportcomplex een multidisciplinair clubgebouw te maken. Onze uitdaging was om binnen de reeds gekozen architectonische bouw een passend interieur te creëren waarin de identiteit van EGS’20 zichtbaar is, met behoud van zijn historie (SV Estria, GVV’57 & SCV’58). In een later stadium is Hockey Club Grave toegevoegd aan het sportpark, waarmee sportpark de Kranenhof ook voor de hockeyclub een thuis wordt.

Afbeelding8.jpg  Afbeelding9.jpg

Uitgangspunten en kernwaarden voor het ontwerp zijn:

  • (Multi)functionaliteit                                                     
  • Gastvrijheid
  • Duurzaamheid
  • ‘Samen’
  • Actief
  • Groene omgeving
  • Circulariteit-hergebruik

 

De visie kent een technische/functionele kant en een creatieve kant (sfeer, materialen & identiteit nieuwe vereniging met historie).

In het ontwerpproces zijn wij door Harrie Veekens (Veekens Bouwkundig teken- & adviesburo) meegenomen in de architectonische mogelijkheden. Vanaf het begin zijn we betrokken geweest bij esthetische keuzes.

Om functionaliteit en uitstraling een gedegen basis te geven hebben we, de zeer gewaardeerde, input van onderstaande commissies meegenomen:

  • Horeca (keuken/voorraad)
  • Secretariaat (wedstrijd)
  • Multi inzetbare ruimtes (verhuur)
  • Materialen (opslag etc.)
  • Werkplaats/onderhoud
  • Wasruimtes
  • Clubhistorie

 

Vanuit deze basis is een eerste interieurontwerp ontstaan, een logische en functionele indeling waarbij de bar een prominente en afwijkende vorm kreeg. Een indeling waar een passend sfeervol interieur uit voortgevloeid is. Hierbij hebben wij overwegingen gemaakt en ons gebaseerd op diverse uitgangspunten; budget, hergebruik, flexibiliteit en duurzaamheid.

Qua budget was het uiteraard een uitdaging, ondanks dat er financiële ruimte is gemaakt voor een goed en duurzaam interieur. Door circulair te denken hebben we besparingen kunnen doorvoeren. Flexibiliteit is zichtbaar in de mogelijkheid tot het samenvoegen van ruimtes en het kunnen huisvesten van onder andere een sport BSO en fysiotherapiepraktijk. Duurzaamheid uit zich in de keuze qua materialen, kwaliteit en levensduur van producten en grondstoffen.

Ons uiteindelijke plan is vormgegeven in verschillende presentaties, o.a. een 2D plattegrond, mood boards & 3D beelden. Hieronder zien jullie een impressie van de uitgewerkte plannen. We hopen jullie hiermee een goede indruk te geven van de vertaling van de input van meerdere partijen in ons ontwerp en kijken uit naar de verdere uitrol van de plannen. Wij hebben ons met veel plezier en bevlogenheid ingezet voor dit project, met als ultiem doel een fantastisch sportpark voor alle gebruikers!

EGS20_Moodboard_DIa_1.jpeg      EGS20_Moodboard_DIa_2.jpeg

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!