Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Buitenruimte

Buitenruimte

Overzicht Sportpark

Bij het ontwerp van het nieuwe sportpark is het uitgangspunt geweest om de clubaccommodatie centraal te situeren waardoor vanuit het gebouw uitzicht is over alle velden. Er is voor gekozen om het hoofdveld in natuurgras uit te voeren en aan de noordzijde van het sportpark te situeren zodat je vanuit de tribune minder last hebt van de wind en tegenlicht van de zon. Aan de zuidzijde is een kunstgras voetbalveld gesitueerd zodat door het jaar heen altijd getraind en gevoetbald kan worden. Ook komt er een kunstgras hockeyveld aan de oostzijde van het sportpark waar Hockeyvereniging Grave hun wedstrijden gaat afwerken. Alle velden zijn zo ontworpen dat het onderhoudsarm in gebruik is. De velden zijn voorzien van een nieuwe onderlaag, een goede drainage en optimale LED-veldverlichting. Daarnaast zijn alle vier natuurgrasvelden voorzien van een automatische beregeningsinstallatie en robotmaaiers. Ook zijn alle velden, buiten veld 5, voorzien van een zwart gepoedercoate omheining met een betegelde omloop. Ook zijn alle ballenvangers en lichtmasten uitgevoerd in zwarte poedercoating wat een luxe uitstraling geeft aan het sportpark.

Afbeelding2.jpg

De toegangsweg is voorzien vanuit het industrieterrein zodat het sportpark voor gemotoriseerd verkeer makkelijk te bereiken is. Het fietsverkeer wordt vanuit de kranenhofscheweg naar het sportpark toe geleid om de veiligheid van de fietsers te vergroten, hier is ook de grote fietsenstalling, goed voor ca. 300 fietsen, gesitueerd. Het gehele sportpark wordt met een zwart gecoate omheining afgesloten en optimaal verlicht en er wordt een camerasysteem geïnstalleerd om het sportpark veilig te maken. Daarnaast zijn twee wadi’s voorzien aan de noord- en zuidzijde van het sportpark voor het opvangen en infiltreren van het hemelwater.

Vanuit het parkeerterrein is de toegang naar de clubaccommodatie via een flauwe hellingbaan te bereiken, waar aan het begin een kassahuisje wordt gebouwd. Achter de clubaccommodatie wordt een groot verhoogd terras aangebracht en daarnaast wordt een speeltuintje en pannaveldje aangelegd, zodat vanuit het terras goed zicht is op de spelende kinderen. Daarnaast is achter het hoofdveld nog een unieke powerhill bedacht waar spelers kunnen werken aan hun conditie, snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en balans.

Het gehele sportterrein krijgt zoveel mogelijk de uitstraling van een park met veel bomen, beplanting en verhogingen in de vorm van grondwallen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!