We gaan bouwen!! - EGS`20

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

We gaan bouwen!!

We gaan bouwen!!

17 september 2019 9:45


Maandagavond 16-9 besloot de Gemeenteraad dat de EGS kan beginnen aan de bouw van een nieuwe, moderne sportaccommodatie op Sportpark De Kranenhof. Een lange periode van onzekerheid wordt hiermee afgesloten en we kunnen nu weer met volle kracht vooruit om SAMEN te bouwen aan één nieuwe vereniging.

Hieronder treft u de inspreekrede aan van Jan Nuijen voorafgaand aan dit raadsbesluit: 

Geachte raadsleden, burgemeester en wethouders, alle aanwezigen en speciaal onze ‘jonge EGS-ers’. 

Fijn dat ik enkele gevoelens met u mag delen. Ik heb niet de illusie dat iedereen mij kent, dus…

Ik ben Jan Nuijen, 52 jaar lid van GVV’57, erelid van die club en zo’n 40 jaar jeugdsecretaris. In die rol heb ik in juni 2012, ruim zeven jaar geleden, het initiatief genomen om met jeugdbestuurders van de vier voetbalverenigingen in Grave, Estria, vv Gassel, SCV’58 en GVV’57 te bekijken wat we SAMEN kunnen verbeteren aan onze jeugdopleiding, niet wetend dat deze start zou uitmonden in een inspreeksessie vanavond in de gemeenteraadsvergadering.

Ik wil u graag meenemen op het pad van 2012 tot nu beseffend dat 7 jaar niet in 5 minuten samen te vatten is. Mijn thema’s zullen deels vertrouwd klinken: ‘gestage Voortgang, gewenste Zekerheid, Trots en Vertrouwen’.

Honderden uren ‘Stuurgroepvergaderen’ naast gewoon de eigen vereniging runnen, vol emotie, vol onzekerheid maar ook vol passie en vol energie. Energie die ik steeds haalde uit ‘waar doe ik het voor?’ én de feedback van deskundigen en anderen die van de plannen hoorden.

Waar doe ik het voor? Niet voor me zelf!, NEE….. voor onze kinderen en kleinkinderen, voor de jeugd en toekomstige jeugd van Grave. 

Welke feedback? De feedback die ik hoorde van de KNVB, die ons adviseerde en veelvuldig uitnodigde om over het unieke proces te vertellen aan collega verenigingen, Sportservice Noord Brabant, de Rabobank en adviesbureau SORS, die ons begeleidden.

Vanaf de start hebben wij als Stuurgroep steeds open gestaan voor de input van andere sportverenigingen, zoals vv Gassel en Hockey Club Grave en onze stappen open gedeeld met onze leden. Ik waardeer het dat de collega sportverenigingen aangeven dat ze het ons dit nieuwe sportpark gunnen en nodig hen uit om expertise en ervaringen te delen zodat we samen kunnen blijven zorgen voor een breed sportaanbod in Grave.

Veel complimenten heb ik gehoord, ook in deze raadszaal klonk het van alle kanten: Prachtig plan, complimenten voor alle vrijwilligers, maar ook de kritische noten gaven steeds weer energie om verder te gaan in het proces van ‘Steeds maar goed evalueren/optimaliseren, zit er de voortgang in, biedt het de gewenste zekerheid daarbij bouwend op een sterk vertrouwen op de deskundigen én vrijwilligers uit onze Graafse gemeenschap.

In die 7 jaar heb ik namelijk ontdekt dat in de drie verenigingen, hun aanhang en ouders VEEL DESKUNDIGHEID zit. Door steeds heel kritisch naar onze plannen te kijken en ze te optimaliseren, veranderde mijn gevoel van SAMEN ZIJN WIJ STERKER naar SAMEN KUNNEN WIJ VEEL BETEKENEN voor de Graafse sport.

Ik kreeg steeds meer vertrouwen in het plan, vooral door de respons van de specialisten van Stichting Waarborgfonds Sport en het ministerie, dat niet zomaar één miljoen bijdraagt. Onzekerheid maakte plaats voor trots: Trots dat ik mee mag helpen aan iets moois voor Grave, voor onze jeugd en dat wij SAMEN tot grote dingen in staat zijn. Trots op de momenten, zoals toen de gehele jeugd van drie verenigingen samen ging spelen, trots toen de subsidie van 1 miljoen verleend werd, trots toen de leden van alle drie de verenigingen voor samen gebruik van de nieuwe Kranenhof stemden, trots op een gedetailleerd fusieplan en trots dat aan alle amendementsvoorwaarden voldaan is… 

Voortgang en de door mij vereiste zekerheid, door risico’s niet alleen te benoemen maar ook aan te pakken, hebben mij hier gebracht. Vandaag kan ‘een grote kans voor open doel’ afgemaakt worden. Vertrouwen moet je verdienen, maar ook krijgen!

Ik vind dat wij het vertrouwen van u allen verdienen en ook moeten krijgen, zodat we weer verder kunnen met ons mooie, intensieve, uitdagende werk voor de sportieve toekomst van Grave. Iets waar we allemaal TROTS op kunnen zijn: een mooie, nieuwe toekomstbestendige sportaccommodatie. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!