Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ons fusietraject in deze coronavirustijd

Ons fusietraject in deze coronavirustijd

2 april 2020 23:00


In deze tijd staat alles in het teken van de bestrijding van het coronavirus, waardoor sportparken gesloten zijn en sportverenigingen hun activiteiten hebben moeten stop zetten. Begrijpelijk: Alles om samen te zorgen dat ‘we’ het virus overwinnen, want onze gezondheid staat toch ‘nummer één’.

Toch wordt er achter de schermen keihard doorgewerkt aan het fusietraject van Estria, GVV’57 en SCV’58 dat uit gaat monden in EGS’20. De Afsluitende vrijwilligersavond van Estria op 5 juni 2020, Het Slotfeest van GVV’57 in het weekend van 20 en 21 juni 2020 en het Eindfeest van SCV’58 op 6 juni 2020 staan al op de ‘evenementen-kalenders’.

Om het traject richting de fusie in deze ‘vreemde coronavirustijd’ te kunnen organiseren is contact gezocht met notaris Wilhelm en de verenigings-adviseur van de KNVB met de vraag hoe alles te kunnen realiseren binnen de juridische- en KNVB richtlijnen.
De notaris liet ons weten dat ‘de nederlegging van ons fusievoorstel’ begin april 2020 zal eindigen in een door de rechtbank opgestelde verklaring dat er geen schuldeisers in verzet zijn gekomen tegen de fusie. Rond 6 april 2020 weten we ook of de regering- en/of de KNVB-maatregelen, die sportverenigingsactiviteiten waaronder een ALV verbiedt, verlengd of beëindigd wordt. Vanuit de kennis van dat moment kan de Stuurgroep/ Hoofdbesturen het verdere traject bepalen, waarvoor de KNVB het termijn waarin het formele verzoek tot fusie moet worden ingediend, verruimd heeft tot 1 juni 2020 (het was 1 mei 2020).

We zullen alle leden van Estria, GVV’57 en SCV’58 en andere geïnteresseerden op de hoogte blijven houden van ‘de stand van zaken’ van het fusietraject. Vooralsnog ‘loopt’ alles naar behoren en zijn we afhankelijk van ‘onze strijd’ tegen de verspreiding van het coronavirus om ‘deze levensgevaarlijke tegenstander’ te stoppen.

Iedereen veel sterkte in deze zware tijd én Pas goed op jezelf!

Werkgroep PR Stuurgroep Samenwerking Estria, GVV’57 en SCV’58

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!