Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Het fusietraject richting EGS'20 in 'coronatijd'

Het fusietraject richting EGS'20 in 'coronatijd'

17 april 2020 14:15


Hoe gaat het fusietraject nu verder in deze vreemde ‘corona-tijd’?

Het juridische traject loopt gewoon verder én 1 mei 2020 is toch al bijna bereikt. Op 1 mei 2020 moest de fusie toch rond zijn?
Eerst wel!, maar…
… via Marco Kaaf, de verenigingsadviseur van de KNVB, hebben wij bericht gehad dat de termijn voor het verzoek tot goedkeuring fusie aan de KNVB verlengd is van 1 mei 2020 naar 1 juni 2020.

Verder hebben wij van notaris Mark Wilhelm bericht gehad dat ‘de nederlegging van ons fusievoorstel’ is beëindigd én dat er zich géén schuldeisers gemeld hebben. Door de rechtbank wordt er een verklaring opgesteld dat er geen schuldeisers in verzet zijn gekomen tegen de fusie.

We zijn dus nu bij de allerlaatste stap: De ALV’s waarin de leden het besluit nemen over ons fusievoorstel, inclusief de toelichting daarop én de nieuwe statuten.

Maar… op dit moment kunnen we door Overheids- én KNVB-richtlijnen géén ‘fysieke ALV’s’ organiseren. Van notaris Mark Wilhelm en Mr. Arthur van der Hoeff, specialist op het gebied van verenigingsrecht hebben we gehoord dat er op korte termijn een Noodwet in voorbereiding is, waarin het digitaal houden van een ledenvergadering tijdens de corona-crisis wettelijk wordt geregeld, ondanks dat dat niet in de statuten staat aangegeven. Indien deze noodwet voor onze verenigingen niet op tijd komt, hebben we de mogelijkheid om af te wijken van hetgeen in de statuten is bepaald door een beroep te doen op het Burgerlijk Wetboek art. 2, lid 8. Dat biedt dus digitale mogelijkheden.

We zijn daarom samen met notaris Mark Wilhelm en Mr. Arthur van de Hoeff de ‘digitale mogelijkheden’ aan het bekijken geholpen door onze ‘digitale deskundigen’, Peter Linders i.v.m. een ‘live stream’, Daniel Brans en Joeri Nuijen, i.v.m. digitale stemmogelijkheden.

Op 21 april 2020 zullen de maatregelen bekend gemaakt worden die na 28 april 2020 gaan gelden. Als de ‘fysieke ALV’ nog steeds niet mogelijk is, zullen we gaan schakelen richting de ‘digitale weg’. Deze digitale weg zijn we nu aan het voorbereiden m.b.v. de genoemde ‘digitale deskundigen’.

Wordt dus snel vervolgd…

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!