Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DE WEG NAAR ÉÉN STERKE VERENIGING! – WAT KOST DAT?

DE WEG NAAR ÉÉN STERKE VERENIGING! – WAT KOST DAT?

27 april 2019 9:15


Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden SAMENwerking EGS,

Zoals vorige keren gemeld gaan we als Stuurgroep Samenwerking Estria/GVV’57/SCV’58 door, want zo’n kans krijg je niet vaak.
In een constructieve samenwerking met de gemeente Grave, de ambtenaren Klaas Smink en Anneke Heermans wordt er keihard gewerkt om de weg naar één sterke vereniging op de juiste wijze te bewandelen. De voorwaarden genoemd in het door de gemeenteraad op 12 februari 2019 aangenomen amendement ‘Voortgang en zekerheid vernieuwing sportpark De Kranenhof’ worden zo stap voor stap gerealiseerd.

De weg richting één sterke vereniging door een fusie van Estria, GVV’57 en SCV’58 heeft ook een juridische route, waarbij we zeer deskundig ondersteund worden door SCV’58-lid advocaat Marijn Engelen en we op dit moment het Fusievoorstel bij de KNVB én een notaris gaan aanbieden ter ‘goedkeuring’.
Daarna vragen wij jullie als leden en vertegenwoordigers van jeugdleden, hun ouders, om een kritische blik op dit Fusievoorstel, dat op 13 mei 2019 bij GVV’57, op 14 mei 2019 bij SCV’58 en op 15 mei 2019 bij Estria in een consulterende Algemene Ledenvergadering besproken wordt. Wij hopen veel leden te kunnen begroeten zodat we samen een mooi Fusievoorstel kunnen maken met jullie kritische- en opbouwende reacties.

Wat kost dat?
Na de eerste informatie bijeenkomst in het Merletcollege in april 2018, waarbij de fusieplannen mét een mooie toekomstbestendige accommodatie enthousiast ontvangen werden, hoorde ik “Een super plan voor héél Grave en omgeving Jan, maar kan dat financieel wel?”
Wat ik de afgelopen zeven jaar ‘Samenwerking EGS’ vooral geleerd heb, is dat Estria, GVV’57 én SCV’58 enorm veel deskundigheid en veel kracht herbergen. Als die deskundigheid én kracht wordt gebundeld ben je nog sterker: SAMEN ZIJN WIJ STERKER!

Voor het zo belangrijke financiële deel is onder leiding van Arnoud Pol, Pascal Kersten en Jurgen Verhallen veel geïnvesteerd door de Werkgroep Financieel en de Werkgroepen Civiel, Inrichting en Bouw, uitmondend in een prima Plan van Eisen, een Geoptimaliseerde investeringsraming en een Exploitatiebegroting EGS.
Zoals dat vaker met cijfers gaat, werden er de afgelopen tijd te pas en te onpas verschillende getallen genoemd, maar ik wil het simpel terug brengen naar wat er NU door de gemeente Grave wordt betaald en wat onze toekomst plannen kosten, waarmee sportend Grave weer 40 jaar vooruit kan kijken. We moeten vooruit kijken!

Gelukkig zat ik afgelopen week in een overleg over ‘de concept realisatieovereenkomst gemeente Grave en de EGS’ en mocht ik het volgende optekenen:
NU betaalt de gemeente Grave sinds 2006 jaarlijks zo’n 80.000 euro aan de drie afzonderlijke verenigingen Estria, GVV’57 en SCV’58 als privatiseringsbijdrage, die jaarlijks geïndexeerd wordt. Dat is over 40 jaar, minimaal een bedrag tussen de 3 en 4 miljoen.
Voor de nieuwe accommodatie op de huidige Kranenhof draagt de gemeente Grave éénmalig 5 miljoen bij, dat verminderd wordt door de aangevraagde subsidie van 1 miljoen tot 4 miljoen.
Omdat in die realisatieovereenkomst de huidige privatiseringsbijdrage vervalt, kost het de gemeente Grave slechts een geringe verhoging van de bijdrage aan de clubs van 7.000 euro per jaar, van 80.000 naar 87.000 euro, zo luidde de conclusie van iemand die financieel onderlegd is.
Het kost dus de gemeente Grave niet veel (meer)!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!