Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sportaccommodatie SAMENwerking: Stand van zaken januari 2019

Sportaccommodatie SAMENwerking: Stand van zaken januari 2019

26 januari 2019 20:00


Het is even stil geweest rondom de ontwikkelingen van de nieuwe sportaccommodatie na de informatieavonden van het afgelopen jaar. Is er verder aan gewerkt en zijn er nieuwe ontwikkelingen? Terechte vragen waar antwoorden bij horen.

Na de verschillende informatieavonden, waaronder in de aula van het Merlet College, is er inderdaad gestaag verder gewerkt. Het Programma van Eisen (PvE) is door een grote groep vrijwilligers samen gesteld en daarna door een kleinere groep verder uitgewerkt. Vooral de financiële onderbouwing kostte tijd, zeker omdat het een belangrijk onderdeel is. Deze onderbouwing is in samenwerking met externe expertise én (kundige!) vrijwilligers (en heel veel uren) een gedegen document geworden. In dit proces is er zeer nauw samengewerkt met de gemeente Grave.


De belangrijkste vraag die hierbij beantwoord moet worden: “Is een gezamenlijke sportaccommodatie financieel haalbaar?”
Het heeft geresulteerd in een voorstel van het college dat op 22 januari 2019 aan de gemeenteraad gepresenteerd is door een aantal leden van de werkgroep sportaccommodatie. Op 12 februari 2019 zal dit voorstel in de gemeenteraad in stemming gebracht worden. Gaat de gemeenteraad de financiële dekking geven, mochten de 3 voetbalverenigingen Estria, GVV’57 en SCV’58 en de Hockey Club Grave (HCG), hier uiteindelijk voor stemmen.                                        

Moet dit dan niet eerst gebeuren? In de diverse bestuurs-stuurgroep besprekingen is deze vraag al aan de orde gekomen. Gaan we onze leden laten stemmen over een samenwerking zonder dat we weten of een gezamenlijk sportaccommodatie reëel is? Of trachten we een (financiële) goedkeuring van de gemeente te krijgen op ons uitgewerkte plan waardoor we veel concreter kunnen worden naar onze leden?  Het is uiteindelijk het laatste geworden en daar zijn we zeer content mee. Dit is alleen maar mogelijk geworden door de goede samenwerking met de gemeente.

Onze leden gaan in de komende weken meer en gedetailleerder geïnformeerd worden. Er zullen nieuwe informatieavonden gepland worden om het Fusieplan te bespreken. Er zal eerst een gedeelte herhaald worden wat er in de informatie-avonden gepresenteerd is. Dit om degenen die er niet bij konden zijn in staat te stellen om zich alsnog op de hoogte te stellen. Daarna(ast) zal ook het financiële gedeelte verder uitgelegd worden. Mochten we meer informatieavonden/ media nodig hebben dan zullen we die inzetten en of gebruiken. Als dit gebeurd is, gaan we de vraag aan de leden voorleggen (senioren- én jeugdleden) of wij achter het voorstel staan om gezamenlijk verder te gaan én een nieuwe sportaccommodatie gaan bouwen. Op deze sportaccommodatie zullen naast de 3 voetbalverenigingen Estria, GVV’57 en SCV’58 ook de hockeyvereniging (HCG) gesitueerd zijn. Deze vraag, in de verschillende verenigings ALV’s, zal naar verwachting voor de zomervakantie plaats vinden.

Houd dus de komende tijd de verenigingsmedia in de gaten wanneer de diverse informatieavonden plaatsvinden. Alle leden, ouders van spelers zijn welkom om aan te sluiten en zich te laten informeren (én hopelijk ook vragen te stellen) over de voorstellen.

Werkgroep PR & Communicatie SAMENwerking EGS

image-4.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!