Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voornemen tot fusie vastgelegd in intentieovereenkomst

Voornemen tot fusie vastgelegd in intentieovereenkomst

4 april 2017 21:30


Op dinsdag 4 april 2017 hebben de voorzitters van voetbalvereniging Estria, de heer Jan de Kruif, van GVV’57, de heer Huub Linders en van SCV’58, de heer Henk Cuppen, namens de hoofdbesturen een intentieovereenkomst ondertekend.

Met deze intentieovereenkomst spreken de besturen uit om op korte termijn gezamenlijk te zullen starten met de totstandkoming van een fusieplan. Het in het najaar door de respectievelijke Algemene Ledenvergaderingen goed te keuren fusieplan zal de opmaat zijn naar een definitieve fusie naar één voetbalvereniging. Het exacte moment waarop deze fusie een feit zal worden, hangt mede af van het natuurlijke (structurele) proces waar de verenigingen reeds mee ingestemd hebben met de vorming van een Samenwerkende Jeugdopleiding (SJO).

Gelet op de opeenvolgende jubilea van de verenigingen, waar door de leden veel waarde aan wordt gehecht (GVV’57 in 2017, SCV’58 in 2018 en Estria in 2019 (100 jarig bestaan)), is het niet aannemelijk dat een fusie eerder dan seizoen 2020 een feit zal zijn.

Voor de totstandkoming van het fusieplan zal een beroep op medewerking van de gemeente Grave worden gedaan. Deze medewerking zal cruciaal zijn voor het welslagen van het fusieplan. Een voorstel hiervoor zal zowel in de Kadernota 2018 als in de Begroting 2018 van de gemeente Grave aan de orde worden gebracht.

 

fotoondertekeneningapril_2017.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!