Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Samenwerking Estria/GVV’57/SCV’58 presenteert plannen

Samenwerking Estria/GVV’57/SCV’58 presenteert plannen

11 april 2018 23:00


Woensdagavond 11 april 2018 verwelkomde de voorzitter van de Stuurgroep Samenwerking Estria/GVV’57/SCV’58 (EGS) Arthur Brussaard een kleine 200 belangstellenden in de gastvrije aula van het Merletcollege te Grave.

Na een kort welkomstwoord nam hij de aanwezigen, jong en oud, mee via de ‘jonge historie’ richting nu. Vanaf de periode met de startvraag ‘Hoe kunnen we de kwaliteit van het jeugdvoetbal in Grave vergroten’ uit 2012, via het besluit van de drie hoofdbesturen eind 2015 om de jeugd samen te voegen en op termijn een Samenwerkende Jeugdopleiding (SJO) te vormen tot er in januari 2016 gestart met een samenwerking op structurele basis. In april 2017 werd de intentieverklaring door de drie voorzitters Henk Cuppen, Jan de Kruif en Huub Linders getekend om te komen tot een fusieplan. Het uitgangspunt van deze samenwerking ‘Samenwerken doe je door elkaar te zien, te spreken en te sporten’ noodzaakte om ook te gaan werken aan de ontwikkeling van een nieuw toekomstbestendige accommodatie en te beschrijven hoe de samenwerking gestalte moet gaan krijgen.

Edwin van Kraaij beschreef op een uitgebreide, gedetailleerde wijze hoe de Stuurgroep de samenwerking heeft vastgelegd in eerste instantie in ‘het convenant’ met het beste uit de drie verenigingen verdeeld in ‘Omgangsregels en afspraken’ en ‘Praktische afspraken’. Dit convenant werd daarna voor de samenwerkende jeugdafdelingen uitgebreid tot een ‘Jeugdplan’ door een uitgebreidere beschrijving van de ‘Organisatorische zaken’ en ‘Voetbaltechnische zaken’. Voor de toekomst is het ‘Jeugdplan’ door toevoegingen van een beschrijving van de seniorenafdeling een ‘Verenigingsplan’ geworden als mogelijke grondslag voor één grote vereniging bestaande uit zo’n 1000 leden.

Zo’n grote vereniging heeft een nieuw sportcomplex nodig, waarvoor de Gemeente Grave de locatie De Kranenhof vaststelde. Jurgen Verhallen vertelde hoe drie enthousiaste werkgroepen in samenwerking met de Gemeente Grave via een uitgebreid Plan van Eisen op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden om, binnen de grenzen van het huidige sportpark, De Kranenhof om te toveren tot een modern sportpark met een toekomstbestendig clubhuis. De vertoning van de presentatie hoe zo’n clubhuis eruit zou kunnen zien, vergezeld van een deskundige toelichting van Jurgen, bracht ‘reuring’ en veel enthousiasme in de Graafse aula. Pascal Kersten liet daarna twee opties zien van de ligging van de velden t.o.v. het mooie clubgebouw. De eerste optie ‘het voetbalscenario’ met Skills Garden en de tweede optie ‘het voetbal + hockey scenario’ met een hockeyveld erin verwerkt. Daarnaast bieden deze plannen ruimte voor atletiek, Walking Football, de Wielerclub, start wandel- en fietsroutes en eventueel G-voetbal.

In de afsluiting gaf Arthur Brussaard aan dat deze vrijwillige samenwerking van drie voetbalverenigingen als uniek in Nederland getypeerd wordt door zowel de KNVB als Stichting Sportservice Noord-Brabant/RABObank. Een initiatief van enthousiaste, competente vrijwilligers, tevens inwoners van de gemeente Grave, ondersteund door externe expertise: Bureau Kragten, Sors, IfThen, NOC NSF, SSBN/Rabobank en met prima medewerking van de ambtelijke organisatie van de gemeente Grave.

Het is dus een UNIEKE KANS voor ALLE leden van Estria, GVV’57 en SCV’58 om mee te werken aan iets moois voor de sportieve toekomst in Grave: Een mooie sportaccommodatie voor een diversiteit aan sporten als ‘verbinder in sport’ en ‘verbinder van de kernen van de gemeente Grave’. Het spontane applaus dat meerdere malen weerklonk, gaf aan dat er prima werk verricht wordt.

SAMEN kunnen we de toekomst én kwaliteit van het sportaanbod in de gemeente Grave waarborgen!

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Matt Gerrits

InfoavondAanwezigenapril2018A.jpg

InfoavondArthurapril2018B.jpg

Infoavondsprekersapril2018C.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!