Samenwerking jeugdafdelingen Estria, GVV’57 en SCV ‘58 loopt PRIMA! - EGS`20

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Samenwerking jeugdafdelingen Estria, GVV’57 en SCV ‘58 loopt PRIMA!

Samenwerking jeugdafdelingen Estria, GVV’57 en SCV ‘58 loopt PRIMA!

27 december 2014 8:45


Grave: Drie voetbalverenigingen uit de gemeente Grave werken al enkele jaren nauw samen. Na het voorzittersoverleg is er enkele jaren geleden een stuurgroep met leden van sv Estria, GVV ’57 en SCV ’58 gestart om te bekijken hoe er al samenwerkend de kwaliteit van de jeugdopleiding verhoogd kan worden. ‘Voetballend op niveau mét leeftijdsgenoten’ werd een speerpunt, dat vorig seizoen werd opgepakt door samenvoeging van de meisjesafdelingen van de drie verenigingen in ST teams met meisjes van sv Estria, GVV ’57 en SCV ‘58. In de afgelopen najaarsreeks zetten ondermeer twee kampioenschappen van ST teams een verdiende kroon op dit werk!!

Maar er gebeurt meer vanuit de samenwerking:

Gezamenlijk zaalvoetbaltoernooi

Het jaar 2014 werd gestart met een gezamenlijk zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door de ‘werkgroep Zaalvoetbal’ met leden uit de drie verenigingen. Veel jongens en meisjes zaalvoetbalden met veel plezier het nieuwe jaar in. Alle deelnemende  jongens en meisjes waren samen met leeftijdsgenoten van de eigen én andere verenigingen actief onder leiding van vrijwilligers van de drie clubs.

Een prima start.

ST svEstria/GVV’57/SCV’58 meisjes teams

In februari speelden 7!!! ST teams in de voorjaarsreeks. In elke leeftijdscategorie bood minimaal 1 team plaats aan voetballende meisjes uit Grave e.o. om te voetballen met leeftijdsgenoten en indien nodig op niveau. Een groot verschil met de ‘ST-loze periode’ ervoor toen meisjes soms met 4 jaar oudere of jongere meisjes in een team speelden. Sociaal en fysiek géén ideale situatie. Door de stimulerende arbeid van de ‘stuurgroep Samenwerking’ konden nu alle meisjes onder leiding van enthousiaste begeleiders/sters en trainers/sters van de drie verenigingen voetballen op niveau met leeftijdsgenoten. Vanuit sv Estria, GVV ’57 en SCV ’58 zorgde een speciale ‘meisjes-coordinator’ dat alles in deze opstartperiode zo goed mogelijk verliep. In deze pilot waren er voldoende zaken om aan te pakken en door een prima samenwerking tussen de meisjes coördinatoren en de begeleidingen ging het steeds beter. Zelfs zo goed dat de KNVB kwam praten en onze samenwerking landelijk gebruikt als ‘voorbeeld hoe het kan’!!!

De keepersschool

Uit de samenwerking is ook een ‘keepersschool’ ontstaan. Wekelijks kunnen de keepers van sv Estria, GVV ’57 en SCV ’58 samen trainen onder leiding van ervaren, gediplomeerde en enthousiaste keeperstrainers, die vanuit een methodiek de keepers verbeteren. Ook deze samenwerking wordt regelmatig geëvalueerd met een stuurgroeplid om de kwaliteit van deze opleiding steeds verder te optimaliseren.

Organisatie NTK

In de herfstvakantie organiseerden sv Estria, GVV ’57 en SCV ’58 samen het Nederlands Techniek Kampioenschap, dat geïnitieerd is door de bekende voetbaltrainer René Meulensteen. Er waren een kleine 100 deelnemers op het Estria terrein aanwezig. Zij beleefden samen met de 24 jeugdtrainers van de drie verenigingen een fantastische voetbaldag en ontvingen een t-shirt, diploma, medaille en een voetbal als herinnering. Zeven deelnemers werden geselecteerd om mee te doen aan de landelijke finale in Papendal. De ‘werkgroep NTK’ kijkt met veel plezier terug op deze mooie dag als weer een schitterend product van de samenwerking.

Spelregelbewijs

Ook in het kader van het verplichte Spelregelbewijs voor 2e jaars B-junioren trokken sv Estria, GVV ’57 en SCV ’58 samen op. De ‘werkgroep Spelregelbewijs’ organiseerde een info-avond voor de 2e jaars B-splers/speelsters. Ondanks een teleurstellende opkomst was de avond voor de aanwezigen een mooie start om het Spelregelbewijs te halen en voor de organisatie een mooi leerproces. Samen hebben we ook van dit project weer veel geleerd ten behoeve van de kwaliteit van onze gezamenlijke jeugdopleiding.

En hoe nu verder?

De ST teams zijn voor de voorjaarsreeks weer ingeschreven en de meisjes uit de gemeente Grave kunnen weer heerlijk samen voetballen. Meisjes die interesse hebben om ook te komen voetballen in éen van de ST-teams kunnen contact opnemen met jan.nuijen@home.nl .

De hoofdbesturen van sv Estria, GVV ’57 en SCV ’58 zijn door de ‘stuurgroep Samenwerking’ geïnformeerd en onder leiding van Bert Janssen, voorzitter van De Treffers uit Groesbeek werden de voor- en nadelen van samenwerking besproken. De drie voetbalverenigingen hebben met elkaar afgesproken dat zij zich verder zullen gaan buigen over de toekomst van hun vereniging en vandaar uit de kaders zullen aangeven waarbinnen de werkgroep verder gestalte kan geven aan de samenwerking. Samen lerend van elkaar de gezamenlijke doelstellingen bereiken want ‘Samen zijn we sterk’.

De stuurgroep Samenwerking gaat vol enthousiasme door met de ST teams en is op dit moment aan het bekijken of er een eigen tenue kan komen voor de ST teams en hoe de randvoorwaarden bijgeschaafd kunnen worden.

Er is nog voldoende werk voor deze enthousiaste clubmensen van sv Estria, GVV ’57 en SCV ’58 én de ervaren successen motiveren enorm. We gaan al samenwerkend lekker door in het belang van onze jeugd én de toekomst van onze verenigingen.

Yvon Arts, Edwin van Kraaij en Jan Nuijen

Namens de Stuurgroep Samenwerking

december 2014

WebsiteSTME1_Kampioen.jpg

MEISJESTEAM_KAMPIOEN2014.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!