EGS'20 gaat samenwerken met voetbalschool WeLoveVoetbal - EGS`20

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

EGS'20 gaat samenwerken met voetbalschool WeLoveVoetbal

EGS'20 gaat samenwerken met voetbalschool WeLoveVoetbal

23 augustus 2021 16:15


Het bestuur van EGS'20 is blij te kunnen meedelen dat er een samenwerking is overeengekomen met Marinho Letemahulu van Voetbalschool WeLoveVoetbal.

De voetbalschool zal gedurende minimaal 20 en maximaal 25 weken wekelijks een voetbaltraining verzorgen voor de jeugd van EGS'20 van O7 t/m O11 jaar. Deze voetbaltraining zal gegeven worden op maandagmiddag tussen 14:00 en 18:00 in 3 groepen van max. 40 kinderen. Deze trainingen zullen op 30 augustus starten en de groepsindeling is via de teamtrainers bekend gemaakt. 

De trainingen zullen geleid worden door Marinho Letemahulu die daarbij door stagiaires geassisteerd zal worden.

Wie is Marinho Letemahulu?

Tot zijn zevende heeft Marinho in Frankrijk gewoond waar zijn vader profvoetballer was. Daar is de basis gelegd voor de liefde van het spelletje. Hij zag menig stadion, kleedkamers en trainingsvelden en vond het maar wat prachtig om mee het veld op te mogen en een balletje te trappen. Zijn doel was het – net als zijn leeftijdsgenootjes – om ook ooit tussen die vier grote lichtmasten te voetballen.

In Nederland genoot hij zijn beginjaren als voetballer bij JVC uit Cuijk. Daar heeft hij van zijn 8e tot zijn 12e gevoetbald. Hier won hij regelmatig kampioenschappen en andere prijzen. Bijvoorbeeld het Brabants kampioenschap met overwinningen tegen WILLEM 2 en PSV. Marinho behoorde in die tijd tot de selectie Maasbuurt en daarna tot de selectie van het Brabants Elftal.

Er ontstond interesse vanuit PSV, waardoor hij er op zijn 13e is gaan voetballen: vier jaar lang tot en met de A1. Na deze periode is hij naar NEC gegaan, waar hij twee jaar voetbalde tot aan het tweede team, tegenwoordig geheten Jong NEC. Vanuit NEC is Marinho in Hatert gaan voetballen, destijds een eerste klasser. In deze periode startte zijn professionele futsalcarrière. Op het veld kwam Marinho nog uit voor Groesbeekse Boys en JVC Cuijk.

Vanaf jongs af aan combineerde Marinho veld- met zaalvoetbal bij o.a. Lombok in Cuijk. Toen hij op zijn 20e in de zaal bij Mawi Funtime in Wijchen speelde, mocht Marinho zijn debuut maken in het Nederlands futsalteam, als een van de weinige zaalvoetballers uit een eerste divisieclub. Vanaf die periode is zaalvoetbal een nog belangrijker gedeelte geworden van zijn voetbalcarrière. Er volgden verschillende eredivisieclubs in Nederland, waaronder Copy Company, Bunga Melati, LZV Lichtenvoorde en Blok (waarmee Champions League gespeeld werd) en ook in België bij Lommel United. Marinho heeft acht mooie jaren van 2001 - 2008 in het Nederlands Futsalteam gespeeld en in die periode 93 interlands achter zijn naam mogen noteren.

Waarom Marinho uiteindelijk zijn voetbalschool is begonnen omschrijft hij als volgt:

"Mijn kracht zit in het geven van zelfvertrouwen door de sterkte punten van elk spelertje naar boven te halen en het enthousiasmeren en motiveren van elk kind en de groep.” Een voetbalschool beginnen is al heel lang zijn droom. “Ik vind het prachtig om aan kinderen mijn passie mee te geven en te delen. Of je nu ‘talent’ hebt of niet. Ze enthousiast maken en zien dat ze stappen maken en hen zélf dit laten inzien, geeft mij een heel voldaan gevoel. In een voetbalschool kan ik deze passie kwijt.” 

Tekst: Dave Portier (technisch jeugdcoördinator)
Foto (Matt Gerrits) boven:   vlnr  Aad Kamps (voorzitter TC), Marinho Letemahulu, Jan de Kruif (voorzitter) ondertekenen de samenwerking.
Foto onder:  Marinho Letemahulu en Dave Portier (technisch jeugdcoördinator)

marinho_2.JPG

marinho_4.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!